С ПРАЗНИЧЕН КОНЦЕРТ И ТЪРЖЕСТВЕНА ЦЕРЕМОНИЯ РУСЕ ОТБЕЛЯЗВА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ

В чест на 3 март – Национален празник на Република България и 135 години от Освобождението, Община Русе организира Тържествена церемония и Празничен концерт – спектакъл.
Концертът ще се състои на 2 март, от 18 часа, в Доходното здание. Участие в него ще вземат атрактивната перкусионно-танцова група „Вакали” и Фолклорен танцов театър „Найден Киров”. Гост-артистите ще представят спектакъл, в който се съчетават музика, танц, ударни инструменти и специални визуални ефекти. Привествие към присъстващите ще отправи кметът на Община Русе Пламен Стоилов. Входът е свободен.
На 3 март, в 11 часа, пред Паметника на Свободата, ще започне Тържествената церемония в чест на Националния празник. Слово ще произнесе областният управител на Област Русе Стефко Бурджиев. Свещеници от Русенската Света митрополия ще отслужат Празничен молебен в чест на извоюваната свобода. Актьорите от ДТ „Сава Огнянов” ще прочетат част от клаузите на Санстефанския мирен договор. В церемонията ще вземат участие Почетна рота от Русенския гарнизон и Общинският духов оркестър с диригент Димчо Рубчев. Честването ще завърши с полагане на венци и цветя.

Допълнителна информация:
Група „Вакали” е създадена през 2000 г. от Явор Дойчинов с идеята за нов музикално-танцов формат, в който изпълнителите се подготвят да бъдат музиканти и танцьори едновременно. Репертоарът на групата представлява своеобразно дръм-шоу от инструментални и танцови изпълнения, които интерпретират българските ритми и неравноделни размери със съвременните изразни средства на музиката и танца. „Вакали” означава „разпалващи” и се отнася за чувства и емоции, предизвикани в публиката от разтърсващ саунд и атрактивна танцова лексика.
Уникалният стил на групата се дължи на оригинална музика и хореография и иновативен подход в използването на музикалните инструменти и танцовия реквизит.
Живият контакт с публиката цели не просто да представи една добра програма, а да покаже художествена концепция и колорит, които взаимодействат с публиката на различни пластове в дълбочина, „разпалват” емоционално и оставят трайно това усещане във времето.
„Вакали” участват като специални гости в много от големите и престижни събития в страната: Българската Коледа, Мюзик айдъл, Евровизия, Денсинг старс, Мис България, наградите на БГ Радио и др. В чужбина група „Вакали” изнасят концерти в Германия, Холандия, Сърбия, Ирландия, Тайван, Словакия, Италия, Гърция, Китай, Румъния.
 


Версия за печатВерсия за печат | 27-02-2013, 12:33:00
 Нови галерии
Общински съветници 2015 - 2019 г
Общински съветници - мандат 2011-2015
1-ви Май 2007 г.


 Популярни документи
Приемане на Наредба за изменение на Наредба № 1 на Общински съвет – Русе за общинската собственост
Приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за реда и условията за ползване на социалната услуга „Социални жилища”
Правилник за изменение и допълнение на Правилник за устройството и дейността на Център за подкрепа на личностното развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество – Русе
Предложения за 32-то заседание на Общински съвет - Русе, което ще се проведе на 22.03.2018 г.
Приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредбата за финансово подпомагане на русенски спортни клубове и спортни дейности в Община Русе

 Нови връзки
Вестник УТРО
Вестник БРЯГ
Ен Ер Джи Софт ЕООД
„ЩАЙНЕР ЕЛЕКТРОНИК” ЕООД
„СЕТ ПИСИБИ Технолоджи” ООД