РУСЕ ВЛЕЗЕ ОФИЦИАЛНО В НАДПРЕВАРАТА ЗА ЕВРОПЕЙСКА СТОЛИЦА НА КУЛТУРАТА 2019

С концерт на атрактивния дамски струнен квартет „Стрингс“ в Голямата зала на Доходно здание, снощи беше даден официален старт на кампанията „Русе – град на свободния дух“. С нея, Дунавската столица на България ще подготви кандидатурата си за Европейска столица на културата през 2019, когато един български и един италиански град ще станат носители на престижната титла.
„Онова, което ни дава увереност и предимство в оспорваната надпревара за престижната титла, е както богатото културно-историческо наследство, религиозното и етническо многообразие на региона, така и общата ни визия за развитието на града като модерен европейски град – град на традициите, модерността и европейските перспективи, център на творчеството и иновациите, на растежа и високия жизнен стандарт, атрактивна туристическа дестинация”, каза на официалното откриване на кампанията кметът Пламен Стоилов. Той допълни, че не победата, а участието е важно. Тъй като надпреварата за Европейска столица на културата ще направи града ни популярен и привлекателен, заради стотиците събития, които ще бъдат включени в кампанията.
По време на концерта беше показан и видео репортаж, подготвен от Регионалния телевизионен център – Русе, по поръчка на град Марибор – тазгодишният носител на престижната европейска титла. Видеото е излъчено от Словенската национална телевизия, по повод първото издание на фестивала „Аз, Градът“, с цел да популяризира кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г. Кратко видео – поздравление в подкрепа на кампанията отправи и заместник-кметът на Марибор Томаж Канцлер.
Талантливите дами от „Стрингс“, в компанията на басиста Страхил Булянски и перкусиониста Ангел Василев, поднесоха зашеметяващ микс от джаз, поп, денс и рок. Изпълненията им вдигнаха на крак публиката в залата и концертът завърши с кан-кан, който „Стрингс“ изпълниха на бис.
 


Версия за печатВерсия за печат | 15-12-2012, 11:27:00
 Нови галерии
Общински съветници 2015 - 2019 г
Общински съветници - мандат 2011-2015
1-ви Май 2007 г.


 Популярни документи
Приемане на Правилник за допълнение на Правилника за организацията и дейността на Общински съвет - Русе, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация
Предложения за 36-то заседание на Общински съвет - Русе, което ще се проведе на 19.07.2018 г.
Протокол 35 ОТ ТРИДЕСЕТ И ПЕТОТО ЗАСЕДАНИЕ НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ-РУСЕ Проведено на 21 юни 2018 година, начало 09:00 часа
Приемане на Наредба за изменение на Наредба № 16 на Общински съвет – Русе за определянето и администрирането на местните такси, цени на услуги и права на територията на Община Русе
Предложения за 35-то заседание на Общински съвет - Русе, което ще се поведе на 21.06.2018 г.

 Нови връзки
Вестник УТРО
Вестник БРЯГ
Ен Ер Джи Софт ЕООД
„ЩАЙНЕР ЕЛЕКТРОНИК” ЕООД
„СЕТ ПИСИБИ Технолоджи” ООД