Община Русе :: Начало

http://old.ruse-bg.eu/index.php?area=1


 Водеща тема
С концерт на атрактивния дамски струнен квартет „Стрингс“ в Голямата зала на Доходно здание, снощи беше даден официален старт на...

 НовиниRSS Канал
Изложба на авторски бижута от мъниста ще бъде открита на 1-ви март от 15 часа във Военния клуб в Русе. Уникалната по рода си експозиция се организира за първи път в страната по идея на русенката Албена Петкова.  
Традиционната осмомартенска надпревара „Мис шофьор – 2013“ за купата на Община Русе ще се проведе на 2 март (събота) от 10.30 часа на площад „Батенберг“ в центъра на града. 
Младежкият парламент към Общински младежки дом –Русе организира уъркшоп, на който ще бъдат изработени мартеници.  
В чест на 3 март – Национален празник на Република България и 135 години от Освобождението, Община Русе организира Тържествена церемония и Празничен концерт – спектакъл. 
НАД 600 УЧАСТНИЦИ ОТ 10 ЕВРОПЕЙСКИ СТРАНИ НА 53. МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСТИВАЛ „МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ“ Атрактивна и фокусирана върху съвременната европейска сцена програма ще предложи програмата на 53-то издание на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“.
РУСЕНСКИ И ГЮРГЕВСКИ ПОЖАРНИКАРИ ДЕМОНСТРИРАХА СЪВМЕСТНИ ДЕЙСТВИЯ ПРИ ИЗВЪНРЕДНИ СИТУАЦИИ Демонстрация на възможностите на нови противопожарни автомобили и съвместни действия при извънредни ситуации в граничния район беше направена днес в Русе.  
На 28.02.2013г., от 11ч. в хотел „Космополитан”, ул. „Добри Немиров” № 1-3, ще се проведе втори информационен ден, във връзка с реализирането на Проект „Социално предприятие – обществена трапезария”. 
Директорката на Чешкия център в София – Катерина Хуртаева и Маргарита Руменова – експерт програми и проекти в центъра гостуваха днес в Русе. Те се срещнаха с директора на Дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова и обсъдиха възможности за сътрудничество между Община Русе и Чешкия център.  ФОРМУЛИ И ПРАВИЛА ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СРЕДСТВАТА, ПОЛУЧЕНИ ПО ЕДИННИ РАЗХОДНИ СТАНДАРТИ ЗА 2011Г.